07:22:29    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 25 januari 2013 17:23 uur, laatst gewijzigd op 27 januari 2013 10:34 uur

Ariëns 7e op NK natuurijs

Ariëns 7e op NK natuurijs

Op de foto: Crispijn Ariëns in actie tijdens de KPN Marathon Cup in Breda in december 2011. (Archieffoto: Peter de Koning).

Voor de vijfde keer op rij was het natuurijs in Nederland dik genoeg voor een Nederlands kampioenschap marathonschaatsen. Crispijn Ariëns was vorig jaar nog ziek, maar nam dit jaar wel mee aan de titelstrijd op het Veluwemeer. Hij eindigde als zevende. Christijn Groeneveld won de wedstrijd.

Jan van Loon, Arjan Stroetinga en Groeneveld vormden met nog tien kilometer te gaan een kopgroep. Groeneveld demarreerde zes kilometer later uit de kopgroep en kwam solo over de finish. Ploeggenoot Stroetinga wist nog als tweede te eindigen, maar Van Loon wordt ingehaald door de achtervolgers en eindigde buiten de top tien. Jorrit Bergsma, vorig jaar nog Nederlands kampioen en net als Groeneveld en Stroetinga lid van de ploeg BAM, pakte het brons.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Geerts advies Doornmalen electro Toverboom Remax-optimus EmielTechniek Huidtherapie Elan Bikes support Filipe Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Podium Boxtel Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg