04:01:13    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 18 augustus 2013 18:59 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2013 21:14 uur

Argos mist eindzege Eneco Tour

Argos mist eindzege Eneco Tour

Op de foto: De met kasseien bestrate Kapelmuur was een van de heuvels die moest worden beklommen in de slotetappe van de Eneco Tour. De Tsjech Stibar won de slotrit en pakte de eindzege. (Foto: Marc Cleutjens)

De Eneco Tour door Nederland en Belgie is zondagmiddag in Geraardsbergen gewonnen door de Tsjech Zdenek Stibar. Hij troefde klassementsleider Tom Dumoulin van Argos-Shimano af in de slotetappe. ,,De tweede plaats is ook geweldig", reageerde Dumoulins ploeggenoot Koen de Kort na afloop.

Dumoulin veroverde witte leiderstrui op Lars Boom (Belkin) en leek op weg naar de eindzege in de meerdaagse rittenkoers, die donderdag finishte in Vlijmen, de woonplaats van de winnaar van 2012, Boom. In de slotetappe naar Geraardsbergen, waar de beruchte Kapelmuur moest worden beklommen, ging het mis.

De Tsjechische renner Stibar koos in de slotfase voor de aanval en slaagde erin om de marge van negen seconden op Dumoulin goed te maken. Ondanks keihard werken van de ploeg van Argos-Shimano - met Liempdenaar De Kort in de gelederen - was Stibar niet te kloppen. Hij won de etappe en het eindklassement.

De Kort reageerde ietwat teleurgesteld op Twitter. ,,We hebben er alles aan gedaan om de leiderstrui van Tom Dumoulin in de ploeg te houden. Het hele team heeft een geweldige inspanning gedaan, maar we zijn iemand tegengekomen die sterker was. Tweede worden is echter ook geweldig."

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geerts advies EmielTechniek Toverboom Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Alfa Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Filipe TopSlank Doornmalen electro Beleef Boxtel Elan Bikes support Podium Boxtel