15:54:40    dinsdag, 02 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 22 oktober 2011 22:44 uur, laatst gewijzigd op 22 oktober 2011 22:57 uur

Antoine Franken regeert Ploegers

Antoine Franken regeert Ploegers

Op de foto: Antoine Franken regeert de Ploegers als prins Frankie d'n Urste. (Foto: Gerard Schalkx).

Traditiegetrouw heeft de Liempdse stichting De Ploegers als eerste in de regio haar nieuwe Prins Carnaval gepresenteerd. Antoine Franken (42) kreeg zaterdagavond in zaal De Punder de narrenkap opgezet en gaat een jaar lang voor in het feestgedruis als Frankie d’n Urste.

Woonachtig aan de Koestraat koos de kersverse prins zijn buurman Hans van Abeelen als adjudant. Onder het motto ’Mî buurte meer schik’ gaat het tweetal een jaar lang voor in het feestgedruis van Ploegersland.

Naast zijn werk als milieukundig medewerker bij Van Vleuten Consult in Boxtel stopt zijne doorluchtige hoogheid veel tijd in het enthousiast coachen van het hockeyteam van zijn zoon bij HCL. Daar hockeyt de goedlachse prins zelf ook. Bovendien is hij bestuurslid van Judoclub Liempde en commissielid bij buurtvereniging Roderweg.

Franken werd geboren in Eindhoven, maar groeide op in Liempde. De eerste jaren na zijn huwelijk met Mirande Bekkers woonde de prins in Sint-Oedenrode, maar negen jaar geleden keerde hij terug naar Ploegersland. Amper een maand nadat zij zich er hadden gevestigd werd zoon Teun geboren; zes jaar geleden maakte dochter Mirte het gezin compleet.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Olieenzo Doornmalen electro Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Alfa Toverboom Geerts advies Filipe TopSlank Podium Boxtel EmielTechniek Elan Bikes support