09:14:50    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 06 juni 2014 09:23 uur, laatst gewijzigd op 07 juni 2014 22:17 uur

Angelaschool naar voetbalfinale

Angelaschool naar voetbalfinale

Op de foto: Het jongensteam van de Angelaschool neemt zaterdag deel aan het NK voetbal op Cruyff Courts in Amsterdam. Natuurlijk nemen ze veel supporters mee, waaronder de meiden die in Boxtel ook kampioen werden.

Een jongensteam van de Angelaschool in Boxtel neemt zaterdag 7 juni in Amsterdam deel aan het Nederlands voetbalkampioenschap op Cruyff Courts. De voetballers gaan zaterdagochtend per bus naar het Olympisch Stadion, waar de eerste wedstrijden om 11.00 uur van start gaan.

Het jongensteam won eerder dit jaar het Boxtels kampioenschap op het Cruyff Court bij orthopedagogisch instituut De La Salle. In Tilburg werd daarna de kwartfinale gewonnen, vervolgens won het team ondanks drie verliesbeurten de Respect Award tijdens de halve finale in Nijmegen.

In Amsterdam is het Boxtelse team ingedeeld in poule C met de tegenstanders Bluedesk (Alkmaar) Het Oude Noorden (Rotterdam) en Het Slingertouw (Heerenveen). De poulewinnaar speelt later op zaterdag de finale en maakt kans op een ticket voor het WK, dat een dag later ook in het Olympisch Stadion wordt gespeeld.

In totaal hebben 1.900 teams van 600 scholen in heel Nederland aan de strijd om de Cruyff Court-titels meegedaan. In ons land zijn 120 van dit soort voetbalvelden aanwezig. Johan Cruyff opende donderdag in Betondorp te Amsterdam – op zijn geboortegrond - een nieuw speelveld.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Geld en Makelaardij Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Remax-optimus Podium Boxtel Huidtherapie Filipe Meubelmakerijdenberg TopSlank Doornmalen electro Toverboom