13:26:01    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 07 juni 2014 21:57 uur, laatst gewijzigd op 07 juni 2014 22:15 uur

Angelaschool 7e NK Cruyff Courts

Angelaschool 7e NK Cruyff Courts

Op de foto: De voetballers van de Angelaschool beleefden zaterdag de dag van hun leven tijdens de NK voetbal op Cruyff Courts. Ze speelden onder meer een interland tegen Brazilië. (Foto: Els Cleutjens).

Het jongensteam van de Angelaschool is zaterdag tijdens het Nederlands kampioenschap op Cruyff Courts zevende geworden. Het voetbalevenement vond plaats bij het Olympisch Stadion in Amsterdam. Winnaar bij de jongens werd Buurtwerk Het Oude Noorden uit Rotterdam, terwijl bij de meisjes de Nelson Mandela School - ook uit de Maasstad - met de eer ging strijken.  

De jongens van de Angelaschool, die de Respect Award hadden gewonnen tijdens de halve finale in Nijmegen, speelden twee vriendschappelijke interlands. Het duel met Engeland werd gewonnen met 2-0, terwijl de wedstrijd tegen Brazilië met 1-0 verloren ging.

De meisjes van de Nelson Mandela School trokken in de finale tegen De Zandloper uit Alkmaar aan het langste eind met 2-0. Het winnende jongensteam van Buurtwerk het Oude Noorden won de spannende finale tegen Het Kofschip uit Zevenaar na strafschoppen. Die waren nodig om een beslissing te brengen omdat het na de reguliere speeltijd 2-2 stond. De Rotterdammers namen de penalty's beter en zegevierden uiteindelijk met 3-2.

Pim Boley ging namens de Angelaschool door naar de finale van de Vueling Penalty Shootout en scoorde daarbij duizend punten. Een speelster uit Friesland behaalde 4.500 punten en ging er met de felbegeerde hoofdprijs vandoor: vijf vliegtickets naar Barcelona.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Alfa Elan Bikes support Remax-optimus buisman optiek Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Huidtherapie Doornmalen electro Filipe Geerts advies EmielTechniek Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank