14:12:30    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 14 januari 2013 16:59 uur, laatst gewijzigd op 17 januari 2013 15:12 uur

André Kuipers in Boxtel

André Kuipers in Boxtel

Op de foto: Bij aankomst in Boxtel werd André Kuipers als een ware held onthaald op het schoolplein van basisschool De Vorsenpoel. (Foto: Gerard Schalkx).

De Nederlandse astronaut André Kuipers heeft maandagmiddag een onvergetelijke indruk gemaakt op de leerlingen van basisschool De Vorsenpoel. ’De grootste Nederlander van het jaar 2012’ werd rond de klok van kwart voor twee met een erehaag als een ware held ontvangen door alle kinderen en docenten.

De leerlingen van groep 8T kregen in hun klas vervolgens een uitgebreide presentatie in woord en beeld van Kuipers over zijn ervaringen in het internationaal ruimtestation (ISS) waar hij vorig jaar zes maanden verbleef. Het was zijn tweede ruimtereis nadat hij in april 2004 deelnam aan de zogeheten Delta-missie. Kuipers liet in de Boxtelse basisschool ook een film zien van opnamen die hij zelf gemaakt had tijdens zijn bijzondere reis.  

Groep 8T mocht Kuipers verwelkomen omdat de leerlingen een fotowedstrijd hadden gewonnen van de Boxtelse opticien Sybilla Buisman Optiek rond de vuurwerkbrillen van Fire Googs. Sybilla Buisman deelde in december vuurwerkbrillen uit op basisscholen in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel en koppelde hier een wedstrijd aan.     

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Filipe EmielTechniek Podium Boxtel Geerts advies TopSlank Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij Toverboom Remax-optimus Olieenzo Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen