19:59:18    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Maandag, 24 oktober 2011 08:37 uur, laatst gewijzigd op 24 oktober 2011 11:41 uur

Al 3000 mensen tegen schaliegas

Al 3000 mensen tegen schaliegas

Op de foto: Actievoerders in de Rechterstraat zamelen handtekeningen in tegen schaliegas. (Foto: Henk van Weert).

De Boxtelse actievoerders tegen schaliegas zijn dik tevreden. Vrijdag en zaterdag werden onder het winkelend publiek in Boxtel ruim drieduizend handtekeningen verzameld van mensen die tegen een proefboring op bedrijventerrein Vorst zijn.

Vrijdag plaatste het onlangs gevormde burgercomité Schaliegas Vrij Boxtel een vrachtauto met ludieke boortoren nabij de weekmarkt en het NS-station. Zaterdag trokken de actievoerders aandacht bij Albert Heijn en de winkelcentra in de wijken Selissen en Oost.

Woordvoerster Mirjam Bemelmans van Schaliegas Vrij Boxtel spreekt van een verbluffend resultaat en overweegt met de andere actievoerders verder te gaan met de inzameling van steunbetuigingen. Volgens haar wist iedereen die werd aangesproken heel goed waar het over ging en toonde nagenoeg iedereen zich bereid een handtekening te plaatsen.

Schaliegas Vrij Boxtel heeft ook de brief ondertekend waarmee een brede coalitie van lokale burgercomités en natuur- en milieuorganisaties maandag aan minister Maxime Verhagen vraagt de boringen voorlopig stop te zetten (http://milieudefensie.nl/publicaties/brieven/brief-over-schaliegas-aan-minister-verhagen/view). Donderdag praat de minister met de Tweede Kamer over de winning van schaliegas. Een Boxtelse delegatie reist naar Den Haag om de discussie bij te wonen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Elan Bikes support Olieenzo Café zaal Kloosterzicht TopSlank Huidtherapie Beleef Boxtel buisman optiek EmielTechniek Toverboom Filipe Alfa Geerts advies Remax-optimus