17:31:59    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 04 oktober 2012 14:48 uur, laatst gewijzigd op 04 oktober 2012 14:48 uur

Airbagdieven actief in Boxtel-Oost

Airbagdieven actief in Boxtel-Oost

Een aantal bewoners van de wijk Boxtel-Oost is deze week gedupeerd door de diefstal van airbags uit de auto. De politie heeft meerdere aangiftes ontvangen en verwacht nog meer meldingen.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het in elk geval om twee airbagdiefstallen in de Puccinistraat en één in de Albinonistraat. De redactie van deze krant ontving ook berichten dat aan de Vorsenpoel airbags uit auto’s zijn ontvreemd; de politie kon dat niet bevestigen.

Volgens een woordvoerder van de politie vindt airbagdiefstal op steeds grotere schaal plaats. Opsporing van de inbrekers is lastig, mede omdat ze doorgaans in meerdere regio’s opereren. Uit berichtgeving over deze auto-inbraken blijkt dat airbags nogal eens te koop worden aangeboden op internet.

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit stelt dat momenteel sprake is van een exploderende groei van diefstal van airbags en navigatiesystemen en pleit bij autofabrikanten om het stelen van vooral airbags te bemoeilijken.

De politie adviseert om altijd aangifte te doen van diefstal. Bij het onderzoek wordt nadrukkelijk gekeken naar het aanbieden van mogelijk gestolen airbags op internet.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht buisman optiek EmielTechniek Alfa Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Toverboom Podium Boxtel TopSlank Huidtherapie Geerts advies Geld en Makelaardij Olieenzo Filipe