07:56:00    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 24 september 2013 15:37 uur, laatst gewijzigd op 24 september 2013 15:38 uur

Acting The Maggot in Podium

Acting The Maggot in Podium

Podium Boxtel begroet dit seizoen een karavaan grote theaternamen op de bühne. Maar de meeste kaartjes zijn tot op heden verkocht voor een puur Boxtelse productie: Acting The Maggot. De band rond Maarten de Gans en Rogier Peerlings presenteert donderdag 26 september ’The Rocky Road to Dublin’. De voorstelling is al wekenlang uitverkocht.

Met violiste Daniëlle van Berkom, accordeonist Tom van Aarle en drummer Geert Hendrikx bereiden Maarten en Rogier – ook bekend van optredens onder de naam Rutger en Die Rooie - zich voor op hun theaterconcert in Podium Boxtel. De setlist is klaar, de videobeelden die de show ondersteunen worden momenteel gemonteerd. ,,We werken nauw samen met studenten van SintLucas, die onze show ook gaan filmen en er een dvd van gaan maken”, zegt Maarten trots. SintLucas tekende ook voor het bandlogo.

Met muzikale vriend Maarten maakte Rogier inmiddels meerdere reizen naar Schotland en Ierland. En die trips boden voldoende inspiratie voor een avondvullend muziekprogramma dat luistert naar de naam ’The Rocky Road to Dublin’. ,,Tijdens onze reizen hebben we heel veel traditionals beluisterd en opgeslagen in onze herinnering”, vertelt Maarten. ,,Soms hebben we teksten laten uitschrijven door zangers in pubs, in andere gevallen kunnen liedjes getraceerd worden in databases op internet. En zo hebben we een prachtige bloemlezing van Schotse en Ierse folkmuziek kunnen samenstellen.”

Tijdens The Rocky Road to Dublin zullen typische Schotse en Ierse folknummers de revue passeren. Ze gaan over de liefde, natuurlijk. Maar vaak overheersen ook gevoeliger thema’s, zoals onderdrukking door Engeland, hongersnood, armoede en het verdriet om geweld. Onbekende traditionals worden afgewisseld door bekende nummers van The Pogues en The Dubliners. Meezingers dus, als The Wild Rover, Drunken Lullabies en Green Fields of France die de zaal op z’n kop zullen zetten.

De show The Rocky Road to Dublin van Acting The Maggot is uitverkocht. (Foto: Peter de Koning).

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Filipe buisman optiek Geerts advies Remax-optimus EmielTechniek Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Doornmalen electro Olieenzo Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Toverboom