04:37:31    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 13 juli 2011 09:05 uur, laatst gewijzigd op 13 juli 2011 17:30 uur

Actiedag voor kerkorgel Liempde

Actiedag voor kerkorgel Liempde

Op de foto: Er zijn niet veel Franssen-orgels meer in Nederland. Het Liempdse kerkorgel is een rijksmonument. (Foto: Albert Stolwijk).

De komende jaren wordt in Liempde actie gevoerd om geld bijeen te brengen voor de restauratie van het Franssen-orgel in de parochiekerk van Sint-Jans Onthoofding. Het grootste muziekinstrument in het dorp is aangewezen als rijksmonument en moet in stand blijven als cultuurhistorisch erfgoed, vindt het kerkbestuur.

Zondag 11 september wordt onder de titel 'Liemt zet de juiste toon' een actiedag georganiseerd waarbij het uit 1867 daterende Franssen-orgel centraal staat. In combinatie met Nationale Monumentendag én de op nieuwe leest geschoeide verwelkoming van nieuwe dorpsbewoners lopen tal van feestelijke activiteiten van stapel. Fanfare Concordia speelt daarbij een hoofdrol.

Doel van de manifestatie is om fondsen te werven voor de restauratie die minimaal 100.000 euro kost, maar misschien wel het dubbele, zegt vice-voorzitter Tini van den Berg van het kerkbestuur. De voorbije jaren is al 35.000 euro bijeen gebracht. Bij de gemeente Boxtel is een subsidieverzoek neergelegd, maar ook de inwoners van Liempde zullen zelf de beurs moeten trekken.

De organisatoren van de actiedag voor het kerkorgel hopen dat het evenement uitgroeit tot een jaarlijkse culturele manifestatie.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Elan Bikes support EmielTechniek Filipe Alfa Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Remax-optimus Geld en Makelaardij Olieenzo TopSlank