00:35:21    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 19 oktober 2011 17:27 uur, laatst gewijzigd op 21 oktober 2011 12:26 uur

Actie tegen boring schaliegas

Actie tegen boring schaliegas

Het onlangs opgerichte burgercomité Schaliegas Vrij Boxtel organiseert vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober de eerste plaatselijke actiedagen tegen de voorgenomen proefboringen. Sinds dinsdag plakken milieuactivisten van GroenFront! op diverse locaties protestaffiches.

Meer dan honderd bezorgde Boxtelaren hebben hun krachten gebundeld in de strijd tegen het boren naar schaliegas in het hart van Het Groene Woud. Dat stelt Mirjam Bemelmans van Transition Town Boxtel. Haar organisatie is een van de participanten in het burgercomité Schaliegas Vrij Boxtel dat onlangs werd opgericht. Morgen en overmorgen komt de groep voor het eerst in actie. Om mensen bewust te maken van de risico’s van de boringen.

Leden van het burgercomité hebben een boortoren nagebouwd en die wordt op een vrachtwagen rondgereden. Voorts delen actievoerders, herkenbaar aan speciale T-shirts met het opschrift ’Schaliegas NEE’, tienduizend folders uit. Daarop staan de belangrijkste argumenten tegen de proefboringen. Dat gebeurt niet alleen in het centrum van Boxtel, maar ook bij het NS-station, bij supermarkt Albert Heijn en de winkelcentra Selissen en Oosterhof. Bemelmans hoopt dat iedereen in Boxtel de petitie tegen schaliegas tekent. Dat kan via de website: http://petities.nl/petitie/stop-schaliegaswinning-in-nederland.

Donderdag 27 oktober wordt in de Tweede Kamer het rondetafelgesprek voortgezet dat in september werd gestart. Geïnteresseerde Boxtelaren kunnen de bijeenkomst bijwonen en gratis meereizen met de bus die het gemeentebestuur laat rijden. Belangstellenden kunnen zich tot vrijdag 21 oktober 17.00 uur opgeven bij de voorlichter Bas Schel bsc@boxtel.nl.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Toverboom buisman optiek Huidtherapie Geerts advies TopSlank Remax-optimus Alfa Doornmalen electro Filipe Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek