07:59:37    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 06 oktober 2011 09:14 uur, laatst gewijzigd op 06 oktober 2011 09:14 uur

Aardgastankstation in Boxtel

Het bedrijf CNG Net heeft plannen om in Boxtel een aardgastankstation te openen. Dit zou gerealiseerd moeten worden bij Shell Auto Maas Boxtel aan de Schijndelseweg. De gemeente Boxtel is positief over het initiatief en CNG Net gaat de komende tijd onderzoeken of een aardgastankstation in Boxtel rendabel is.

CNG Net heeft momenteel 39 tankstations in Nederland. Volgens Eric Siewers van CNG Net stijgt de vraag naar aardgastankstations. ,,Vooral bedrijfswagens schakelen over naar aardgas”, licht Siewers toe. ,,Er zijn nog niet veel particulieren die een aardgasauto hebben, maar naar verwachting gaat dat aantal de komende jaren fors stijgen. Dat is ook niet gek: rijden op aardgas is goedkoper én duurzamer.”

De gemeente Boxtel juicht het initiatief toe en is geïnteresseerd. ,,Er zijn gesprekken geweest met CNG Net en we zijn erg positief. Het bedrijf gaat de komende tijd de afzetmarkt in Boxtel bekijken en zullen dan weer met ons in gesprek gaan”, meldt woordvoerster Judith de Hoog.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Doornmalen electro Alfa Geerts advies Olieenzo EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Podium Boxtel Remax-optimus buisman optiek Filipe Toverboom TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen