01:41:00    woensdag, 26 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 29 augustus 2014 11:06 uur, laatst gewijzigd op 31 augustus 2014 08:46 uur

Aanpak Halsche Beemden klaar

Aanpak Halsche Beemden klaar

Waterschap De Dommel viert woensdag 10 september de oplevering van de Halsche Beemden. Dit deel van de Essche Stroom nabij Boxtel en Esch is opnieuw ingericht.

Het waterschap werkt sinds vorig najaar aan de herinrichting van de Essche Stroom tussen de spoorlijn Boxtel-Vught en de Vughterweg nabij de rijksweg A2. De werkzaamheden vallen uiteen in twee projecten: Halsche Beemden (westzijde A2) en Bleijendijk (oostzijde A2).

Zowel buurtbewoners als andere genodigden zijn present bij de oplevering. De opening van het gebied Halsche Beemden wordt verricht door watergraaf Peter Glas en directeur Jan Baan van Brabants Landschap.

Met de herinrichting van de Essche Stroom krijgt de beek een natuurlijker verloop en onstaat in het beekdal meer ruimte voor waterbuffering in tijden van hoogwater. (Foto: Peter de Koning).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Doornmalen electro Remax-optimus Toverboom buisman optiek Geld en Makelaardij Olieenzo Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek