01:32:22    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 24 juli 2013 14:00 uur, laatst gewijzigd op 24 juli 2013 17:21 uur

Aanlegsteiger Dommel krijgt vorm

Aanlegsteiger Dommel krijgt vorm

Op de foto: Op de Dommeloever wordt ter hoogte van het parkeerterrein aan de Prins Hendrikstraat een stalen constructie geplaatst. (Foto: Henk van Weert).

Terwijl de bouwwerkzaamheden op de meeste plaatsen stil liggen, wordt nabij de Zwaanse Brug in Boxtel gestaag doorgewerkt aan een nieuwe westelijke Dommeloever. Nadat eerder al funderingpalen in de rivierbodem waren aangebracht, is deze week de stalen constructie geplaatst voor een ’zwevend’ plateau.

Het plateau wordt voorzien van zitbankjes en mensen kunnen er lopen om de rivier beter te beleven. Ook komt er een aanlegplaats voor kano’s. Later wordt onder de Zwaanse Brug een drijvende looprichel gemaakt waardoor kleine dieren de oostelijke oever kunnen passeren.

Het waterschap en de gemeente, beide opdrachtgever voor deze laatste fase van het omvangrijke project Dommel door Boxtel, hopen dat de werkzaamheden medio september zijn afgerond. Zondag 22 september wordt tijdens de jaarlijkse Waterdag de afronding van het jaren durende herinrichtingsproject feestelijk gevierd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen EmielTechniek TopSlank buisman optiek Remax-optimus Olieenzo Huidtherapie Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Geld en Makelaardij Beleef Boxtel