21:26:53    zondag, 16 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 15 juli 2013 17:13 uur, laatst gewijzigd op 15 juli 2013 17:14 uur

Aanhouding na DNA-match

Aanhouding na DNA-match

De politie heeft zondag rond 17.00 uur een 35-jarige man uit Boxtel aangehouden op de Marktstraat in 's-Hertogenbosch. Hij wordt verdacht van diverse vergrijpen, zoals winkeldieftal en woninginbraak.

Surveillerende agenten zagen de man lopen in 's-Hertogenbosch en herkenden hem als een verdachte die werd gezocht voor een woninginbraak die acht jaar geleden in 's-Hertogenbosch werd gepleegd. Bij het onderzoek naar die inbraak stelde de politie DNA-materiaal veilig. Onlangs leverde dat materiaal een zogenoemde 'hit' op in de DNA-databank.

Naast de inbraak wordt de man namelijk ook verdacht van een poging tot winkeldiefstal vijf jaar geleden in 's-Hertogenbosch. Daarbij werd de Boxtelaar betrapt door beveiligers van de bouwmarkt. Hij wist echter na een worsteling te ontkomen. Eén van de beveiligers raakte hierbij lichtgewond. Ook hier werd door de politie tijdens het onderzoek DNA-materiaal veiliggesteld.

De man is aangehouden. Hij probeerde nog te vluchten, maar de agenten konden hem al snel achterhalen. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie TopSlank Meubelmakerijdenberg Geerts advies Toverboom Filipe Remax-optimus EmielTechniek Geld en Makelaardij Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo buisman optiek