16:07:08    dinsdag, 26 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 05 september 2014 12:16 uur, laatst gewijzigd op 06 september 2014 23:42 uur

Aanhouding in Boxtel; mogelijk verband met vondst dode man

Aanhouding in Boxtel; mogelijk verband met vondst dode man

De politie heeft donderdagnacht een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden op rijksweg A2 ter hoogte van Boxtel. Later bleek dat de man donderdagavond al was opgepakt in Boxtel vanwege agressief gedrag. Inmiddels is bekend dat de brommobiel toebehoorde aan een vermiste ijzerhandelaar uit 's-Hertogenbosch. Vrijdagochtend werd een dode man in rivier de Aa gevonden, de politie durft nog niet te zeggen of het om de ijzerhandelaar gaat.

De politie gaat wel uit van een misdrijf en onderzoekt of er een verband is tussen de dode man en de agressieve twintiger. Ook is de politie op zoek naar getuigen die het slachtoffer donderdagnacht tussen 04.30 en 05.30 uur aflegde met een klein model witte bestelauto met open aluminium laadbak vanuit zijn woning aan de Citadellaan. Ook zoekt de politie mensen die het voertuig later hebben gezien, voordat de politie de bestelauto op rijksweg A2 aantroffen. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Donderdagnacht omstreeks 05.30 uur kreeg de politie een melding over een brommobiel die met beperkte snelheid over de A2 reed. Politieagenten probeerden de bestuurder van de brommobiel van de weg te halen, maar hij reageerde niet op stoptekens. Uiteindelijk werd de man tegen de vangrail klemgereden; hij stapte echter niet uit zijn voertuig en bedreigde de agenten. Hij werd naar het bureau gebracht en ingesloten.

Later bleek dat de Eindhovenaar al eerder die avond was aangehouden in zijn ouderlijke woning in Boxtel. Hij was daar door het lint gegaan. Een van de gezinsleden was zo bang geworden dat hij op het dak van het huis was geklommen. De politie gebruikte pepperspray om de man onder controle te krijgen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Filipe buisman optiek Alfa Geerts advies Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support EmielTechniek Olieenzo Toverboom