12:34:01    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 03 juni 2014 19:54 uur, laatst gewijzigd op 03 juni 2014 19:56 uur

Aan de wandel in Boxtel...

Aan de wandel in Boxtel...

Onder zonnige omstandigheden ging dinsdagavond de 43e avondvierdaagse van start in Boxtel. Honderden kinderen en volwassenen verzamelden bij het Jacob-Roelandslyceum voor een tocht van vijf of tien kilometer door Boxtel-Oost en In Goede Aarde.

Iedere leerling wandelt de avondvierdaagse in een T-shirt van de eigen school, waardoor er dinsdag bij het Jacob-Roelandslyceum, waar het inschrijfbureau op dinsdag is gevestigd, een kleurige mensenmassa te zien was. Opvallend waren de grijze shirts waar op de achterkant Maartje’s Fanclub stond vermeld. ,,Mijn dochter heeft een beperking, maar wil graag deelnemen aan de tien kilometer. Dit kan ze niet alleen, waardoor ze allerlei fans heeft die met haar meelopen, vooral vrienden en familie”, vertelde Tineke Bodelier, moeder van Maartje. ,,Het is de derde keer dat ze de tien kilometer loopt. En ook dit jaar gaat het haar zeker weer lukken.”

Joke van de Sande van De Keistampers, de wandelsportvereniging die jaarlijks zorg draagt voor het evenement, gaf aan dat ongeveer 1.900 mensen deelnemen aan de avondvierdaagse. ,,Er hebben zich vooraf 1.800 aangemeld en ik verwacht dat er op de eerste dag nog honderd na-inschrijvers zijn.” Deelnemers aan de vijf en tien kilometer vertrokken dinsdag richting Boxtel-Oost. Ook viaduct Peters Hoek en de wijk In Goede Aarde kwam in de route van de tien kilometer voor.

Woensdag vertrekken de wandelaars vanaf gemeenschapshuis De Walnoot en gaat de route richting Sparrenrijk ,,Ontzettend leuk”, zei Van de Sande. ,,Op deze manier kun je nieuwe routes samenstellen.” Ook op donderdag vertrekken de deelnemers vanaf een andere locatie: gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel. Leden van fanfare Sint-Arnoldus verzamelen vanaf 19.00 aan de Mijlstraat om de wandelaars een muzikaal onthaal te geven. Op de laatste dag vertrekken alle wandelaars vanaf het Jacob-Roelandslyceum. Boxtel’s Harmonie en de Gildenbondsharmonie verzorgen de muziek. De intocht vindt plaats op de Markt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Podium Boxtel Olieenzo Huidtherapie Alfa TopSlank Doornmalen electro buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Beleef Boxtel EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Meubelmakerijdenberg Remax-optimus