23:00:20    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 27 juli 2012 09:31 uur, laatst gewijzigd op 27 juli 2012 09:42 uur

Aan de slag voor wildbreiroute

Aan de slag voor wildbreiroute

Op de foto: Ruim twintig dames kwamen donderdag naar buurthuis De Tempelier in Haaren om een steentje bij te dragen aan de wildbreiroute. (Foto: Peter de Koning).

Buurthuis De Tempelier, gevestigd in de nieuwe wijk Wijngaert in Haaren, wordt iedere donderdag omgetoverd in een breicafé. Iedereen is van 19.00 tot 21.00 uur welkom om mee te werken aan een wildbreiroute van zorgcentrum Haaresteyn naar de Wijngaert. Zaterdag 8 september wordt de nieuwe woonwijk officieel geopend door burgemeester Frans Ronnes. Hij breit de laatste eindjes aan elkaar. 

Negentig bewoners met een verstandelijke beperking verhuisden in januari naar de Wijngaert in Haaren. Om een symbolische verbinding te leggen tussen de wijk en het centrum is er een brei-actie op touw gezet. Bij de huisarts, fysiotherapeut, de bibliotheek en het gemeentehuis van Haaren staan bakjes met breispullen. Als mensen aan het wachten zijn, kunnen ze een stukje breien.

Daarnaast wordt wekelijks een breicafé georganiseerd in buurthuis De Tempelier aan De Klaver in Haaren. De aftrap vond donderdag plaats. Ook Liempdse dames waren aanwezig. Een week voor de officiële opening van de wijk, zaterdag 8 september, worden alle werkjes verzameld en komt er een wildbreiroute tussen zorgcentrum Haarensteyn en de wijk Wijngaert.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Remax-optimus Toverboom Doornmalen electro Geld en Makelaardij buisman optiek Huidtherapie Filipe TopSlank Alfa Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Geerts advies