08:00:53    zondag, 23 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 04 mei 2011 15:58 uur, laatst gewijzigd op 07 mei 2011 20:47 uur

A2 krijgt ' groene' geluidsschermen

A2 krijgt \' groene\'  geluidsschermen

Op de foto: De Halsche Barrière, straks verscholen achter een groen geluidsscherm?

De rijksweg A2 tussen de Dommel bij ’s-Hertogenbosch en de Airbornebrug in Best wordt helemaal ingepakt tussen groene geluidsschermen. Aannemer Heijmans gaat naar verwachting eind 2011 van start met de verbreding van de snelweg naar tweemaal drie rijstroken; ook de bouw van de betonnen geluidsschermen die bekleed worden met klimop wordt in die klus meegenomen.

De verbreding van de A2, die in de huidige vorm in 1996 door toenmalig minster Annemarie Jorrisma in Liempde officieel in gebruik werd genomen, staat sinds 2003 op de politieke agenda. Plannen van Rijkswaterstaat om spitsstroken aan te leggen werden - na protesten van bewoners en een juridische procedure tot aan de Raad van State - van tafel geveegd. Nu is er de Spoedwet die Rijkswaterstaat in staat stelt in een versnelde procedure alsnog tweemaal drie rijstroken aan te leggen.

Gemeenten konden door het toepassen van de Spoedwet geen bezwaar aantekenen tegen de plannen van Rijkswaterstaat. Volgens projectcoördinator Peter Bezema van de gemeente Boxtel bestond wel de mogelijkheid om een aantal wensen op tafel te leggen. ,,Rijkswaterstaat heeft goed geluisterd en investeert heel veel in een groene inpassing van de verbrede snelweg”, oordeelt Bezema.

Een visie van Buro Lubbers uit 2009 ligt ten grondslag aan het inpakken van de A2 tussen groene geluidsschermen. Het groen bestaat uit diverse soorten beplanting, waarbij klimop het meest wordt gebruikt. Het groen inpakken van de geluidsschermen heeft als bijkomend voordeel dat er minder overlast van graffiti zal zijn. Volgens de projectcoördinator van de gemeente Boxtel zal het enkele jaren duren voordat de geluidsschermen helemaal begroeid zijn.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo Toverboom TopSlank Podium Boxtel Beleef Boxtel Geerts advies Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Filipe buisman optiek Remax-optimus