07:54:13    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 02 april 2014 10:41 uur, laatst gewijzigd op 10 april 2014 12:10 uur

54e palmpaasoptocht in Boxtel

54e palmpaasoptocht in Boxtel

Op de foto: De palmpaasoptocht start bij residentie De Dommel aan het Molenpad en eindigt op de Markt in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Stichting Boxtel Vooruit organiseert zondag 13 april voor de 54e keer de palmpaasoptocht in Boxtel. Zingende kinderen en hun begeleiders vormen die dag met hun versierde palmstokken een kleurrijke stoet die om 12.00 uur start bij residentie De Dommel aan het Molenpad en eindigt op de Markt.

Voor het gemeentehuis wordt een lentegroet gebracht aan burgemeester Mark Buijs. Alle kinderen uit de gemeente Boxtel zijn uitgenodigd voor deze palmpaastraditie. Egbert van Roosmalen Boomverzorging levert hieraan een bijdrage.

De palmstokken worden versierd met gekleurd papier, noten, rozijntjes, dadels, vijgen, pinda’s, chips, snoep en sinaasappels. In het midden hoort traditioneel een haantje-pik, dat net als de koningsringen kan worden besteld bij diverse Boxtelse bakkers. In bibliotheek De Meierij aan de Burgakker is een voorbeeldstok te zien.

Tijdens de tocht wordt aandacht gevraagd voor het werk van twee organisaties: de stichtingen Kinderkunstuitleen en Leergeld.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support EmielTechniek Geerts advies Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Filipe Huidtherapie Remax-optimus Beleef Boxtel Podium Boxtel TopSlank buisman optiek Olieenzo Toverboom Geld en Makelaardij Alfa