05:13:30    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 21 november 2012 14:58 uur, laatst gewijzigd op 21 november 2012 15:03 uur

4 ton voor landschapsprojecten

4 ton voor landschapsprojecten

Op de foto: De schaapskudde van Maarten Pijnenburg was eind september bij de opening van de ecologische verbindingszone Blauwhoefseloop aan de Ramsteeg in Boxtel. (Archieffoto: Peter de Koning).

Henk Bleker, staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, trok twee jaar geleden de stekker uit het Stimuleringskader Groen Blauwe Diensten voor projecten voor kwaliteitsverbetering van het landschap. De gemeente Boxtel heeft echter onderhandeld met de provincie over nieuwe projecten. Naast een eigen bijdrage van 200.000 euro krijgt Boxtel ook twee ton van de provincie.

De aanvraag omvat een zevental projecten, waarvan een aantal wordt gecontinueerd. Zo komt er een ’Appeltje voor de dorst deel 2’ waarbij hoogstamfruitbomen worden gepland in buitengebied, maar ook in de bebouwde kom. Het biodiversiteitsprogramma, waarbinnen diverse deelprojecten als de herintroductie van de vogel grauwe klauwier wordt gecontinueerd.

Ook de schapenkudde van Maarten Pijnenburg blijft in Liempde grazen en het project ’Planten Nu 2013’ worden opnieuw geïnvesteerd. Daarnaast komt er een nieuw uitvoeringsprogramma voor gehuchten, zoals buurtschap Hezelaar in Liempde. Tenslotte besteedt Boxtel ook aandacht aan de verbetering van de knelpunten tussen de toeristische gebieden en het stedelijk gebied, zoals het creëren van veilige oversteekplaatsen, en het versterken van cultuurhistorie en archeologie, bijvoorbeeld met behulp van een leskist voor basisscholen.

Lees meer in het Brabants Centrum van donderdag 22 november.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Huidtherapie Olieenzo Toverboom EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies Podium Boxtel buisman optiek Meubelmakerijdenberg