08:17:52    maandag, 19 augustus 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 04 september 2013 09:07 uur, laatst gewijzigd op 04 september 2013 15:16 uur

38 locaties in beeld voor schaliegas

38 locaties in beeld voor schaliegas

Op de foto: Dit stuk grond op bedrijventerrein Vorst is in beeld als mogelijke locatie voor proefboringen naar schaliegas. (Foto: Peter de Koning).

38 locaties in de provincie Noord-Brabant zijn in beeld voor schaliegaswinning. Dat blijkt uit een onderzoek van Halliburton. Het staatsbedrijf Energiebeheer Nederland (EBN) maakte deze week de resultaten hiervan openbaar.

De locaties liggen op ongeveer tachtig hectare middenin Het Groene Woud. EBN meldt dat deze plekken het meest geschikt zijn. ,,Het zijn de meest optimale locaties die een vergunning zouden kunnen krijgen en tegelijk de minste invloed hebben op mens, natuur en milieu", zo schrijft EBN in de leeswijzer bij het rapport van Halliburton.

Na diverse bodemanalyses blijkt dat in Het Groene Woud het meeste schaliegas in de grond zit. Boxtel en Haaren zijn in beeld als mogelijke locatie voor proefboringen. Als hier schaliegas wordt aangetroffen, zal in Noord-Brabant vermoedelijk op 319 punten geboord gaan worden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Geerts advies Gemeente Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen