16:28:06    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 27 maart 2014 07:18 uur, laatst gewijzigd op 27 maart 2014 07:18 uur

3.360 euro voor Eet met je hart

3.360 euro voor Eet met je hart

Elf restaurants in Boxtel en Liempde namen in november en december deel aan Eet met je hart, het initiatief van de oud-Boxtelse Babs van Geel om geld in te zamelen dat ten goede komt aan kwetsbare ouderen in de gemeente. Deze actie heeft 3.360 euro opgebracht.

Op de tafels in de restaurants stonden kaartjes met uitleg over de stichting en bij iedere gast werd een vrijwillige bijdrage van één euro extra op de rekening gezet. Van Geel, Femke Lagerweij en Ivy van Geel gaan met het eindbedrag verschillende activiteiten organiseren voor ouderen uit Boxtel en Liempde. Zij richten zich op ouderen voor wie sociale ontmoetingen erg belangrijk zijn.

Initiatiefnemer Babs van Geel ziet ook dat er andere initiatieven ontstaan naast de restaurantactie. ,,Burgers staan zelf op om samen met ons sociale projecten mogelijk te maken. Bedrijven en maatschappelijke instellingen haken daar weer op in. Uiteindelijk is dat ook het hogere doel: dat mensen in actie komen en gaan nadenken door zelf iets te betekenen voor kwetsbare ouderen.”

 

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Remax-optimus buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Beleef Boxtel TopSlank Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Olieenzo Alfa Toverboom Podium Boxtel