23:49:21    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 26 juni 2014 14:51 uur, laatst gewijzigd op 26 juni 2014 15:07 uur

26e editie Essche Fietsdag

26e editie Essche Fietsdag

Op de foto: De Boxtelse wielerclub VVF Squadra Azurri kwam vorig jaar met een groot aantal deelnemers naar dorpshuis De Es voor de Essche Fietsdag. (Foto: Gerard Schalkx).

De jaarlijkse Essche Fietsdag, die dit jaar voor de 26e keer wordt georganiseerd, vindt dit jaar plaats op zondag 29 juni. Deelnemers kunnen kiezen uit tochten over 25, 40, 70 en 100 kilometer door de omgeving. Vertrekpunten zijn dorpshuis De Es in Esch en café Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein in Liempde. Het Nederlands elftal speelt die dag om 18.00 uur de achtste finale tegen Mexico, waardoor de organisatie van de Essche Fietsdag iedereen oproept in het oranje te komen.

Alle routes zijn aangegeven met pijlen. De gezinstochten van 25 en 40 kilometer gaan tussen 09.00 en 12.00 uur van start. Deelnemers vertrekken via Esch naar Lennisheuvel en Oirschot. Daar komen ze door natuurgebied De Mortelen. Via Liempde, Olland en Gemonde keren de fietsers weer terug in Esch.

Ook worden tochten van 70 en 100 kilometer georganiseerd. Deelnemers aan deze zogenoemde ’vrijetijdstocht’ van 70 kilometer kunnen tussen 08.00 en 12.00 uur starten bij het dorpshuis. Zij maken een tocht die onder meer door Spoordonk, Oirschot, Liempde, Boskant en Olland komt. Deelnemers aan de toertocht kunnen tussen 08.00 en 10.30 uur vertrekken en komen onder meer door Spoordonk, Oirschot, Best, Liempde, Boskant, Eerde en Olland. De pauzeplaats voor alle tochten is café Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein.
De opbrengst van de Essche Fietsdag is zoals ieder jaar bestemd voor korfbalvereniging Tovido, bouwdorp Jesch, carnavalsvereniging De Oggelvorsen en muziekvereniging Sint-Willibrordus. Vorig jaar kreeg iedere vereniging een financiële bijdrage van zeshonderd euro.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Huidtherapie buisman optiek Beleef Boxtel Toverboom Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Filipe Alfa Olieenzo Remax-optimus Doornmalen electro Geerts advies