22:13:12    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 19 juli 2012 09:40 uur, laatst gewijzigd op 19 juli 2012 09:42 uur

25.000 euro voor goede doelen

25.000 euro voor goede doelen

Op de foto: Het hospice, dat wordt gerealiseerd bij verpleeghuis Liduina, krijgt een gedeelte van de winst van de Rabobank. (Foto: Henk van Weert).

Rabobank Dommel en Aa keert eind augustus het zogeheten coöperatief dividend uit. Deze week zijn de negen instellingen bekendgemaakt die een bedrag van 25.000 euro mogen verdelen. Hoe hoog de afzonderlijke donaties zijn, maken de leden van de Rabobank uit via een internetstemming. In Boxtel zijn de Verrijzenisparochie, het in aanbouw zijnde hospice, de Voedselbank, Stichting Heartsafe en gemeenschapshuis De Rots genomineerd.

Rabobank bestemt jaarlijks een gedeelte van de winst, het zogeheten coöperatief dividend, voor lokale maatschappelijke projecten. Een speciale commissie van vier personen uit de ledenraad heeft negen projecten genomineerd. Naast de hierboven genoemde vijf Boxtelse instellingen, zijn ook woonzorgcentrum De Beemden in Sint-Michielsgestel, voetbalclub RKVV Den Dungen, carnavalsstichting Krabberdonk en een initiatief voor een kinderboerderij in Berlicum uitgekozen.

De uitreiking van de negen cheques gebeurt op donderdag 30 augustus voor het eerst tijdens Coöperatief Initiatief, een evenement voor de leden van de Rabobank Dommel en Aa. De avond vervangt de voormalige afdelingsvergaderingen. Tijdens de uitreiking treden diverse regionale artiesten op. Uit Boxtel staan One Two Trio en De Aggemarvanhuisaf Band op het podium. Voorts treden popband Purple Haze, De Gestelse Toppers en tonprater Jan Schellekens voor het voetlicht.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Geerts advies Podium Boxtel Toverboom Alfa Filipe TopSlank Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Elan Bikes support buisman optiek Beleef Boxtel Huidtherapie