14:03:52    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 04 juni 2014 12:09 uur, laatst gewijzigd op 04 juni 2014 12:11 uur

20 huurwoningen in Zonnegolven

20 huurwoningen in Zonnegolven

De gemeente Boxtel en woonstichting Sint-Joseph willen na de zomervakantie starten met de realisatie van twintig sociale huurwoningen in de wijk Zonnegolven. De huizen worden gebouwd op een braakliggend terrein nabij de Schijndelseweg. De welstandscommissie boog zich woensdagochtend over de plannen.

Onlangs is een nieuw bestemmingsplan vastgesteld dat uitbreiding van de wijk Zonnegolven mogelijk maakt. In totaal is er ruimte voor 38 woningen. Het eerste bouwplan, dat twintig woningen omvat, werd woensdagochtend gepresenteerd aan de welstandscommissie van de gemeente Boxtel. Zij waren te spreken over de huurwoningen, maar hadden nog enkele opmerkingen over het ontwerp van Cleem Snijders van het Boxtelse architectenbureau Snijders en Van Stekelenburg.

Volgens Snijders wordt gebruik gemaakt van PlusWonen, een duurzaam bouwconcept van VolkerWessels. Het bedrijf Van Bergen uit Eindhoven is de uitvoerende partij; woonstichting Sint-Joseph gaat de woningen verhuren die aan de straten Zonnestraal en Zonnegloren komen te staan.

Lees meer over het plan in Brabants Centrum van donderdag 5 juni.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij TopSlank Alfa Olieenzo Elan Bikes support Toverboom Beleef Boxtel Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Filipe EmielTechniek Doornmalen electro Geerts advies buisman optiek