20:00:55    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 30 november 2013 08:00 uur

181 schoenendozen uit Liempde...

181 schoenendozen uit Liempde...

Schoenmaatjes, de jaarlijks terugkerende actie waarbij Nederlandse kinderen een schoenendoos vullen met schoolspullen en cadeaus, heeft in Liempde geleid tot 181 versierde dozen. Deze gaan als cadeau naar kansarme kinderen in Oost-Europa, Afrika en Azië.

Alle dozen zijn gevuld met basisspullen als pennen, schriften, potloden, tandpasta, zeep en een knuffel. Ook wordt in veel schoenendozen nog een aantal cadeaus gestopt. Vanuit Liempde zijn 181 dozen naar het centrale inleverpunt in Eindhoven gebracht. Dit is een toename van dertig procent ten opzichte van vorig jaar. De dozen van dit jaar worden uitgedeeld in Oegana, Malawi en Moldavië.

Schoenmaatjes is de grootste kinderactie van het goede doel Edukans op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Vorig jaar werden 122.523 schoenendozen verzonden. Door het versieren en vullen van een doos worden kinderen actief betrokken bij ontwikkelingssamenwerking en leren ze om spullen te delen met jongeren die het moeilijk hebben.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro EmielTechniek Olieenzo Beleef Boxtel buisman optiek Filipe Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Huidtherapie