23:28:34    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 19 oktober 2012 08:48 uur, laatst gewijzigd op 19 oktober 2012 08:51 uur

105 reacties over burgemeester

105 reacties over burgemeester

Op de foto: Hans van Brummen (links) werd begin september benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Boxtel. Wie wordt zijn opvolger? (Archieffoto: Albert Stolwijk).

De gemeente Boxtel benaderde de afgelopen weken de Boxtelse bevolking om te vragen aan welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet voldoen. 105 mensen reageerden op twintig stellingen over de nieuwe kandidaat.

56 inwoners zijn van mening dat de nieuwe burgemeester goed moet luisteren naar de behoeften van de inwoners van Boxtel. Ook op de stellingen 'De kandidaat is een doorzetter die enthousiasme en kracht uitstraalt, ook als het tegenzit' (53 reacties) en 'is op de hoogte van regionale en nationale ontwikkelingen en benut die kennis voor Boxtel' (45 reacties) werd positief gereageerd.

Ook kregen mensen gelegenheid losse opmerkingen te maken over de nieuwe burgemeester. Zo hoopt iemand op een 'burgemeester die het midden houdt tussen Jan van Homelen en Frank van Beers', een ander pleit ervoor dat dat de nieuwe kandidaat duurzaamheid prioriteit geeft en iemand heeft zelf al een kandidaat bedacht: voormalig partijleider van GroenLinks Jolande Sap.

Alle reacties worden verzameld en betrokken bij het opstellen van de profielschets. Op 8 november stelt de gemeenteraad de profielschets vast en kort daarna begint de sollicitatieprocedure.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Huidtherapie Podium Boxtel Remax-optimus Geld en Makelaardij Doornmalen electro Geerts advies buisman optiek Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Toverboom Alfa Olieenzo Beleef Boxtel TopSlank