02:36:40    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 07 maart 2013 14:45 uur, laatst gewijzigd op 07 maart 2013 14:47 uur

10 jaar cel en tbs in moordzaak

De rechtbank in 's-Hertogenbosch heeft een 42-jarige vrouw veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De Tilburgse werd veroordeeld voor de moord op Boxtelaar Jos van Erp in zijn woning aan de Charpentierstraat.

De rechtbank stelt dat de vrouw haar vriend met voorbedachten rade om het leven heeft gebracht. 'Ze had de gelegenheid na te denken over haar handelen en de gevolgen ervan. Ook was ze actief lid van een schietvereniging en dus bekend met de werking en risico's van een vuurwapen', zo stelt de rechtbank in haar vonnis.

Tijdens de behandeling van de strafzaak stelden deskundigen van het Pieter Baan Centrum dat de Tilburgse ten tijde van de moord verminderd toerekeningsvatbaar was. De kans op recidive werd door de deskundigen hoog ingeschat. Dit was reden voor de rechtbank om naast een gevangenisstraf ook tbs met dwangverpleging op te leggen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Alfa Elan Bikes support buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Doornmalen electro Toverboom Geerts advies Filipe TopSlank Remax-optimus Huidtherapie