21:42:20    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 27 mei 2014 22:19 uur, laatst gewijzigd op 28 mei 2014 11:57 uur

1 miljoen voor economische aanval

1 miljoen voor economische aanval

Op de foto: Om de lokale economie een impuls te geven, trekt het college van B. en W. 1 miljoen euro uit. Niet alleen ondernemers in het centrum moeten daarvan gaan profiteren, maar ook op andere plekken in de gemeente. (Foto: Albert Stolwijk).

In een poging de economische malaise voor met name de detailhandel in Boxtel te keren, wil het gemeentebestuur 1 miljoen euro beschikbaar stellen. Gezamenlijke plannen om het centrum op te krikken, maar ook voor initiatieven elders kunnen er mede door worden gefinancierd.

Het college van B. en W. werkt aan een economisch aanvalsplan, zo meldde wethouder Eric van den Broek dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. Samen met burgemeester Mark Buijs voerde hij een dag eerder overleg met vertegenwoordigers van de lokale ondernemersverenigingen. Daarbij klonk een ’volmondig ja’ om gezamenlijk de problemen te lijf te gaan. De eerste actie is het actualiseren van het detailhandelsvisie.

Donderdag 22 mei kwam economisch hoogleraar Cor Molenaar tot de conclusie dat het centrum van Boxtel 'aan het infuus' ligt en dat alleen creativiteit van ondernemers afsterven kan voorkomen. Wethouder Van den Broek vindt dat de gemeente ondernemers die enthousiast de schouders eronder willen zetten te hulp moet schieten. Oppositiepartijen Balans en CDA kwamen voorafgaand aan de mededelingen van de wethouder met een amendement om een concreet plan van aanpak voor het centrum op te stellen.

In Brabants Centrum van woensdag 28 mei uitgebreid aandacht voor het economisch aanvalsplan.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Alfa Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg TopSlank Geerts advies Toverboom Podium Boxtel Remax-optimus Huidtherapie Doornmalen electro EmielTechniek