20:24:31    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 28 juli 2012 21:54 uur, laatst gewijzigd op 28 juli 2012 22:49 uur

1.850 euro voor Ian (6)

1.850 euro voor Ian (6)

Op de foto: Presentatie van de opbrengst van het Liempds Tourspel. V.l.n.r. wethouder Willie van de Langenberg, Ian, Koen de Kort en Willy van Zuijlen. (Foto: Peter de Koning).

Wielerprof Koen de Kort maakte zaterdagavond samen met sportwethouder Willie van de Langenberg de opbrengst bekend van het Liempds Tourspel. Namens de Stichting Woudbloem reikte het duo een cheque van 1.250 euro uit aan de moeder van de zesjarige Ian, die lijdt aan een zeldzame huidaandoening. Kaartclub Rikkeloth deed er nog 600 euro bij.

Café De Durpsherberg liep zaterdagavond vol met belangstellenden voor de prijsuitreiking van het Liempds Tourspel. In het bijzijn van zijn ouders Ad en Ine én vriendin Kaitlin Bell werd wielrenner De Kort verwelkomd door een erehaag van de plaatselijk toerclub Het Groene Woud. Voorzitter Willy van Zuijlen van de Stichting Woudbloem prees de inzet van zijn bekende dorpsgenoot in de Tour de France en dat deed ook wethouder Van de Langenberg. 

Het bedrag dat Elise, de moeder van Ian geëmotioneerd in ontvangst nam, zal waarschijnlijk nog iets hoger uitvallen omdat er nog diverse aanvullende donaties binnenkomen, meldde Van Zuijlen.

De Boxtelse kaartclub Rikkeloth bood Ian eveneens een cheque aan. De opbrengst van haar Tourtoto bedroeg 500 euro, een bedrag dat ter plekke door kastelein Willem Voets van café Becoloth met 100 euro werd verhoogd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geerts advies EmielTechniek Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Olieenzo Toverboom Elan Bikes support Remax-optimus buisman optiek TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Huidtherapie Doornmalen electro Podium Boxtel