16:22:52    zondag, 31 mei 2020
brabants centrum logo
Maandag, 24 november 2014 11:25 uur, laatst gewijzigd op 24 november 2014 12:02 uur

1.000 euro voor spoorjubileum

1.000 euro voor spoorjubileum

Op de foto: Ad Ligtenberg (midden) en Bert Snellaars (rechts) ontvangen uit handen van burgemeester Peter Maas van Sint-Oedenrode een cheque van 1.000 euro voor het heemkundeproject 150 jaar spoor in Boxtel. (Foto: Ruud van Nooijen).

De Heemkundekring Boxtel heeft van Streekfonds Het Groene Woud een bijdrage van duizend euro. Het geld is bedoeld voor de activiteiten die volgend jaar mei worden gehouden omdat het dan precies anderhalve eeuw is geleden dat Boxtel werd aangesloten op het landelijke spoorwegnet. Ad Ligtenberg en Bert Snellaars van de projectgroep 150 jaar Spoor namen vrijdag in Sint-Oedenrode een waardecheque in ontvangst.

Ruim 150 mensen bezochten de bijeenkomst ‘Erfgoedversterking in de praktijk’ van Het Groene Woud, Brabants Heem en Stichting de Brabantse Boerderij. Hein Vera presenteerde er zijn boek over rechts-, landbouw- en landschapsgeschiedenis in de meierij van ’s-Hertogenbosch. Ook presenteerden vertegenwoordigers van diverse heemkundekringen hun ervaringen over erfgoedprojecten in de praktijk.

Als afsluiting werden acht cheques uitgereikt. Hiermee ondersteunt Streekfonds Het Groene Woud projecten om waardevolle cultuurhistorie beter beleefbaar en zichtbaar maken. Eén van die projecten is de Boxtelse herdenking van 150 jaar aansluiting op het landelijke spoorwegnet. Die vindt in het weekeinde van 2 en 3 mei plaats en krijgt onder meer gestalte met een tentoonstelling waar onder meer een maquette van het in 1998 gesloopte NS-station wordt gepresenteerd. Ook verschijnt een jubileumboek dat wordt geschreven door Jos Mandos.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Filipe Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geld en Makelaardij EmielTechniek Huidtherapie Elan Bikes support Olieenzo Geerts advies TopSlank Doornmalen electro Toverboom Podium Boxtel Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen