Kay Karssemakers en zijn crossmotor zijn geheel bedekt onder de modder. De omstandigheden in Portugal maakten het een lastig raceweekend voor de Boxtelaar.
Kay Karssemakers en zijn crossmotor zijn geheel bedekt onder de modder. De omstandigheden in Portugal maakten het een lastig raceweekend voor de Boxtelaar. Foto: Phawkmania - Daniele Barreca & Davide Messora.

Teleurstelling bij Karssemakers na valpartij in modder

Sport

De Boxtelse motorcrosser Kay Karssemakers kreeg dit weekend een flinke domper te verwerken. In de modderige omstandigheden tijdens de GP MX2 in het Portugese Agueda, haalde de coureur geen punten. Dat kwam vooral door een flinke valpartij.

De rijder van het Fantic Factory Racing MX2 Team begon in de vrije- en tijdtraining nog best aardig met een dertiende en achttiende tijd. Maar in de modderige kwalificatieronde, raakte Karssemakers door een val ver achterop, en plaatste zich zodoende als zeventiende. 

Bij de start van de eerste manche op zondag kwam de Boxtelaar goed weg en ging hij als tiende de eerste bocht in. In de tweede ronde ging het echter flink mis. Karssemakers landde na een sprong verkeerd en de rijder achter hem kon hem niet meer ontwijken. Hij probeerde nog door te racen, maar viel alsnog geblesseerd uit. 

GEEN PUNTEN

Ondanks de valpartij, wilde de Boxtelaar toch van start in de tweede manche. De baan was wederom een modderbad. Niet geheel fit lukte het Karssemakers om als negende door de eerste ronde te komen, maar daarna ging het weer mis. Hij gleed uit en viel terug tot achterin het veld. De coureur knokte zich nog enkele plekken naar voren, maar stapte niet veel later toch van zijn motor. 

Omdat hij twee keer niet finishte, scoorde Karssemakers ook geen punten. Veel tijd om te herstellen heeft hij niet, want dit weekend staat de zesde GP MX2 op de kalender. Dan gaat het WK verder op het Spaanse circuit van Lugo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Liefhebbers van rock & roll muziek, kwamen zaterdagavond aan hun trekken in de tent in het Concordiapark in Liempde. Daar traden The Explosion Rockets op. De band bracht hits van Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry en vele anderen.
Explosion Rockets zorgen voor swingende start Rock en Rollend Liempde Cultuur 6 uur geleden
De jeugdleden van TS Dekker gingen afgelopen week op voor hun halfjaarlijkse kubexamens.
Leden TS Dekker niveau hoger na kubexamens Sport 8 uur geleden
De jeugdspelers van team JO9-1 van RKSV Boxtel zijn kampioen geworden in de hoofdklasse.
Jeugdkampioenen RKSV Boxtel spelen nog tegen Engelse ploeg Sport 9 uur geleden
Een blik op Lseven. De nieuwe beachclub in park Molenwijk opent woensdag 2 februari
Netwerkavond voor ondernemers bij Lseven Zakelijk 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
Schaakmat Jeugd 13 uur geleden
Rinie Plantema (links) en Cis Vissers, voormalig ambassadeur van stichting KiKa, in de dwarsdeelschuur vol spullen voor de verkoop tijdens een eerdere editie van de garagesale.
Garagesale in Esch levert 1.200 euro op voor KiKa Algemeen 14 uur geleden
Logo
Met enige regelmaat is regen spelbreker tijdens de Heilig Bloedprocessie. Hier schuilen de dragers van het schrijn met de Heilig Bloeddoek in en bij een abri aan de Mgr. Wilmerstraat. Even later werd bekend dat de stoet ontbonden werd.
Bloedprocessie gaat altijd door. Oók als het regent Cultuur 18 mei, 14:00
One Two Trio viert net als fanfare Concordia een jubileum, al komen de drie Boxtelaren met dertig jaar bestaan nog niet bijna aan het 150-jarig bestaan van de Liempdse vereniging.
Een, twee, drie dagen feest in Liempde met fanfare Concordia Cultuur 18 mei, 12:00