Afbeelding

Trein botst op auto op dubbele overweg

Algemeen

UPDATE 3 - Door een botsing tussen een intercity en een personenauto op de dubbele overweg in Boxtel is het treinverkeer tussen Boxtel en Oisterwijk gestremd. De automobiliste kon de auto op tijd verlaten; de schade aan trein en spoor is groot. De verwachting is dat de verstoring om 10.30 uur is verholpen, zo meldt de NS. De extra reistijd voor treinpassagiers is meer dan een uur. Verkeer moet omrijden.

Omstreeks 06.40 uur werd de volledige Boxtelse brandweerploeg opgeroepen voor een ongeval op de dubbele overweg in de Tongersestraat. Een personenauto wilde de spoorbaan tussen Boxtel en Oisterwijk oversteken, maar bleef door pech stilstaan op de rails. Het voertuig werd geschept door een intercity die richting Den Haag reed. De bestuurder kon nog net op tijd uit de auto springen is zonder letsel naar huis gebracht. 

De treinreizigers hebben ter plekke de trein verlaten en worden per bus richting Tilburg vervoerd. ProRail is inmiddels met groot materiaal aanwezig; het beschadigde treinstel is inmiddels weggesleept. Een tweede machinist werd ingeschakeld om de overige treindelen weg te rijden. De beschadigde personenauto is ook afgevoerd. De gemeente zet verkeersregelaars in om automobilisten en andere weggebruikers om te leiden. 

De ravage bij de dubbele overweg is enorm. Zo zijn de spoorbomen beschadigd. De Ongevallenbestrijding van ProRail is ter plaatse. De Boxtelse brandweer hoefde niet in actie te komen. (Foto: Marc Cleutjens).

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 1 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 3 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 6 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 8 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 9 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 10 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur gisteren
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel gisteren