Afbeelding

Droompaleizen bouwen in Liempde

Algemeen

,,Volgens mij heb ik het van mijn vader. Die is ook heel handig", lacht Lena Gijzen (7) die op een spijker aan het hameren is. Samen met bijna driehonderd Liempdse kinderen timmert en zaagt ze sinds dinsdag dat het een lieve lust is. De jeugd stampt nog tot en met morgen een bouwdorp vol droompaleizen uit de grond achter jeugdhuis Pius X aan de Heidonk in Liempde tijdens de kindervakantieweek.

Loe van Houtum (13)  genoot altijd van bouwdorp, maar sinds hij op de middelbare school zit mag hij eigenlijk niet meer meedoen. Daar wist hij wel wat op. ,,Ik ben nu vrijwilliger. Dan kan ik tóch gewoon bouwen en tegelijkertijd geef ik tips aan de jongere kinderen." Freek Verkuijlen (7) geniet zichtbaar van het werk. ,,Mijn bouwsel heeft twee glijbanen. Je kunt het zo groot maken als je zelf wil en het leuke is dat je alles zelf mag bedenken."

De Liempdse kindervakantieweek, met het thema 'Op z'n kop in de piste' beleeft vrijdag de grote finale. Dan krijgen de kinderen circusworkshops van professionele circusartiesten en voeren ze zelf van 14.30 tot 15.30 een voorstelling op in de piste. Daarna mogen Liempdenaren een kijkje nemen in het zelfgebouwde dorp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 7 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 9 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 14 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 15 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 16 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46