Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder. Foto: Hans van Doorn.

Bijna uitverkocht Boxtheater in première

Cultuur

De generale repetitie van Boxtheater is achter de rug, de acteurs maken zich op voor de première van het stuk ‘In voor- en tegenspoed’. De eerste voorstelling is vanavond, donderdag 28 maart, daarvoor zijn nog vier kaartjes over. Voor de laatste show zaterdag 20 april zijn nog zes tickets verkrijgbaar. De overige zes uitvoeringen zijn allemaal uitverkocht. 

Het toneelgezelschap houdt vast aan het beproefde recept. Het stuk wordt uitgevoerd op verschillende locaties die nog geheim zijn voor voor het publiek: pas op de speelavond zelf ontdekken de toeschouwers waar het verhaal zich afspeelt. Wel bekend is waar en hoe laat de bezoekers telkens verzamelen: bij Grand Café Rembrandt aan de Rechterstraat om 19.45 uur. 

De nieuwe voorstelling van Boxtheater, In voor- en tegenspoed, gaat terug naar de oorsprong van de acteergroep: tragikomisch locatie- en wandeltheater. Toneelschrijver en theatermaker Robert Jan Proos is de bedenker van het stuk. 

HALSOVERKOP

Het verhaal gaat over een jong stel dat elkaar heeft ontmoet via datingapp Tinder en halsoverkop besluit te trouwen. En daar vindt hun omgeving wel wat van. Het vrijgezellenfeest valt jammerlijk in het water, want de bruid komt niet opdagen. De overgebleven gasten bieden tegen elkaar op over hoe ongelofelijk gelukkig ze zijn zonder partner. 

Ook ontmoeten de wederzijdse schoonouders elkaar. De avond begint beleefd, maar uiteindelijk wordt duidelijk hoe afschuwelijk een huwelijk kan zijn. En natuurlijk moet het aanstaande bruidspaar langs bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Het gesprek dat zich ontvouwt, blijkt het toppunt van ongemakkelijkheid.

Voor de regie zijn drie jonge regisseurs aangetrokken die soms in hun enthousiasme moesten worden geremd omdat ze met te gekke ideeën kwamen. Maar Boxtheater zou Boxtheater niet zijn als ze toch zijn gaan kijken hoe ver ze in die ideeën konden meegaan.

Kaarten voor de première van vanavond en de laatste voorstelling op 20 april kosten 14,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website www.boxtheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 1 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd 2 uur geleden
Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 4 uur geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 5 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 7 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 16 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 21 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 22 uur geleden